Een mobilhome kopen?

Wil je graag een motorhome of mobilhome kopen? Een aantal keer een mobilhome gehuurd en verliefd geworden op deze onbezorgde manier van reizen? Of heb je altijd al gedroomd van je eigen kampeerwagen? Natuurlijk is het fantastisch om op pad te gaan met dé mobilhome voor jou en je gezin, en… vergelijken is wellicht gemakkelijker dan je denkt!

een motorhome of mobilhome kopen

Een ruime of compacte mobilhome kopen?

Er zijn compacte campers van minder dan zes meter. Aan de andere kant van het spectrum vind je modellen van zowat 12 meter. De meest verkochte modellen zitten tussen de zeven en achte meter. Welke past het best bij jou?

Wil je een motorhome met meer dan genoeg ruimte voor iedereen, of ga je voor zo compact mogelijk? Op het eerste gezicht ben je wellicht geneigd om voor een grotere ruimte te kiezen, maar vergeet niet dat een compacte mobilhome gemakkelijker te laveren en te parkeren is. Handig wanneer je door smalle dorpjes en straatjes rijdt! Reis je echter met een groot gezelschap, dan is een compacte mobilhome geen optie meer en ben je automatisch aangewezen op de ruimere modellen.

Met hoeveel ga je reizen?

Allereerst is uiteraard je gezinsgrootte van belang. Ga je voornamelijk alleen met je partner op stap, of gaan de kinderen ook mee? Heb je al wat oudere kinderen thuis, dan zullen deze wellicht ook graag hun beste vriend(in) uw hun lief mee zien gaan op vakantie. Hoe groot of klein je reisgezelschap ook is, er is altijd wel een mobilhome te vinden die hierop is afgestemd.

Vergeet hierbij niet om naar de gordels te kijken: als je slechts vier gordels in de mobilhome hebt, is het bij wet verboden om een vijfde persoon te vervoeren. Door je gezinssituatie en je reisgezelschap als uitgangspunt te nemen, kan je op een gemakkelijke manier ontdekken welke motorhome bij je past en op voorhand vele types en modellen elimineren. Elke erkende zitplaats moet een veiligheidsgordel hebben.

Met hoeveel wil je slapen?

Reis je voornamelijk alleen met je partner, dan is een halfintegraal waarschijnlijk dé motorhome voor jou. Gaat af en toe een van de (klein)kinderen mee op stap? Met een halfintegraal met paviljoenbed is er voor iedereen plaats genoeg! Reis je daarentegen met een groot gezelschap (5 personen of meer), dan heb je aan een halfintegraal niet genoeg. Een alkoofmobilhome met stapelbed biedt ook grotere gezinnen voldoende onderdak en slaapplaatsen.

Een mobilhome kopen – interessante artikelen:

De vier carrossietypes:

De meest populaire indelingen

Veelgestelde vragen in verband met het kopen van een mobilhome of motorhome