Soorten badkamers

De eerste beslissing die je neemt is meestal over het type bedden. Wil je bijvoorbeeld een groot vrijstaand bed of twee aparte bedden? Als je weet hoe je wilt slapen kan je jezelf de vraag stellen hoe je wilt dat de badkamer er uit ziet. De ruimte die in de motorhome beschikbaar is voor het sanitair hangt natuurlijk ook wel af van hoe en waar de bedden zijn geplaatste en hoe lang de motorhome is.

centrale_badkamer_interior

Het sanitair in de motorhome bestaat in elk geval uit een toilet, lavabo en een doucheruimte. Er zijn een aantal populaire configuraties die je in heel wat merken motorhomes aantreft.

Aparte badkamer

Bij een aparte badkamer spreken we over het feit dat de douche losstaat van de wc en lavabo.
De douchecabine kan worden afgesloten met een volwaardige douchedeur en de wc is apart afgesloten met een schuifdeur en een volle houten deur.

Centrale badkamer

Wanneer we spreken over een centrale badkamer dan zie je dat de wc tegen de buitenwand zit met daartegenover de douche, in het midden vinden we dan de wastafel die zo de slaapruimte afscheid van de woonruimte. Deze is ook voorzien van schuifdeuren zodat je een badkamer hebt over de volledige breedte van de motorhome.

Badkamer achterwand

In mindere mate vinden we ook nog de badkamer die tegen de volledige achterwand aan gebouwd is, zeer ruime badkamer bestaande uit 1 grote ruimte.