Een motorhome huren

Huren doe je niet eender waar!

een motorhome hurenWil je een motorhome huren, ga dan op tijd op zoek naar een goede en betrouwbare aanbieder. Vaak worden de populaire vakantiemaanden al in het voorjaar volgeboekt, dus wacht zeker niet te lang. Ga je liever op pad in het laagseizoen, dan is de motorhome van je keuze vaak gemakkelijker te reserveren. Veel aanbieders hanteren in het laagseizoen ook speciale kortingen of actieprijzen, dus het loont zeker de moeite hiernaar te informeren. Kies bij het huren wel voor een erkende dealer en trap niet in aanbiedingen die klinken als “te mooi om waar te zijn”.
Heb je eenmaal een betrouwbare verhuurder gevonden, zorg dan dat je goed op de hoogte bent van de voorwaarden die aan de huur verbonden zijn. Zo willen sommige dealers niet verhuren aan bestuurders jonger dan 21 jaar en zijn huisdieren lang niet altijd toegelaten. Controleer ook welk rijbewijs je nodig hebt voor het besturen van de motorhome: vaak is dit type B, maar wellicht dat voor sommige modellen een rijbewijs C vereist zijn. Krijg je het voertuig mee dat daadwerkelijk genoemd wordt op het contract? En waar laat je in de tussentijd je eigen auto- kan je deze op het parkeerterrein van de dealer stallen gedurende de huurperiode?

Goede afspraken

Het is belangrijk om goede afspraken te maken met het huurbedrijf. Hoe laat mag je de motorhome ophalen en hoe laat moet deze weer worden teruggebracht? Bij de meeste huurbedrijven gaan de motorhomes dezelfde dag nog mee met een nieuwe huurder, dus meestal mag je ’s middags ophalen en moet je ’s morgens terugbrengen. Kom je je gehuurde motorhome ophalen, zorg dan dat je precies hoe alles geregeld is: de verzekering natuurlijk, maar ook dat je weet hoe de motorhome werkt en welke uitrusting je mee krijgt.

Bevalt de motorhome goed en overweeg je om je eigen exemplaar te kopen? Neem dan aan het einde van het huurseizoen eens een kijkje bij het huurbedrijf. Veel huurbedrijven willen alleen de meest actuele huurvloot aan hun klanten bieden. Aan het einde van het huurseizoen worden deze huurwagens verkocht en koopt het huurbedrijf een nieuwe vloot. De ex-huurwagens gaan vaak voor zeer schappelijke prijzen van de hand.


Een motorhome huren?

U kan de beschikbaarheid en prijzen online nakijken op urbanoverhuur.be Het is ook mogelijk om meteen uw favoriete motorhome online te boeken.