Duits, Frans of Italiaans?

De drie grote landen waar motorhomes worden gemaakt zijn Duitsland, Frankrijk en Italië. Koop ik nu best een Duitse, Franse of Italiaanse motorhome?

De betere motorhome kwam vroeger net als de personenwagens vaak uit Duitsland. Franse en Italiaanse top constructeurs leggen de Duitsers tegenwoordig het vuur aan de schenen. Premium merken uit Italië en Frankrijk zijn even goed gebouwd en stralen meer ‘joie de vivre’ uit. Deze merken hebben dikwijls een veel langere langere traditie. Ze leggen meer de nadruk op het huiselijke en familiale aspect en dat trekt veel reizigers aan.
Duitse merken maken dikwijls goedkope reeksen die kwalitatief zeker niet op het niveau staan van de betere Italiaanse of Franse merken. We mogen dus zeggen dat het vooral een kwestie is van een goede reeks van een goede fabrikant te kiezen.


tipAls je een motorhome wilt kopen, kijk dan vooral naar de kwaliteit van de gebruikte materialen, het afwerkingsniveau en dergelijke meer. Dit vertelt veel meer over de kwaliteit dan bijvoorbeeld een slogan zoals ‘made in Germany’. Houd ook rekening met de manier waarop de prijzen worden geafficheerd. Bij Franse en Italiaanse merken is er al heel wat standaard voor de aangeboden prijs. Bij Duitse merken wordt gewerkt met een ‘vanaf..’ prijs waar dan nog heel wat extra’s bij komen. Goed vergelijken van wat je krijgt voor je geld is dus de boodschap!


De vragen van onze lezers: