Waarvoor gebruik je een motorhome

Ik zie heel wat motorhomes op de weg en dat lijken me niet altijd mensen die op reis gaan. Waarvoor wordt een motorhome zoal gebruikt?

De motorhome: van zakelijk tot sportief gebruik
Het mooie van een motorhome is, dat je deze op vele manieren kunt gebruiken. Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om hun motorhome in te richten als mobiel kantoor. Wel zo gemakkelijk, want je hebt er alles bij de hand én de motorhome leent zich uitstekend om klanten in te ontvangen.

Elektrische fietsen of sportmateriaal

Ook de sportieve mens kan met de mobilhome alle kanten op. Een, twee, drie of zelfs vier fietsen mee op vakantie? Geen enkel probleem! Je surfplank op het dak? Natuurlijk! Je golfclubs aan boord? Check! En zelfs als je liever naar sport kijkt dan dat je eraan deelneemt, is een mobilhome bijna onmisbaar: vanuit je eigen mobiele woning volg je iedere wedstrijd vanaf de eerste rij. Met een grote garageruimte achteraan in de motorhome kan je zelfs een twee of drie elektrische fietsen meenemen.

Huisdieren

Ook wie zijn huisdieren wil meenemen kiest vaak voor een motorhome. Dit om op reis te gaan of om met bijvoorbeeld honden of katten naar wedstrijden te gaan.

Aanhangwagen met quad of jetski

Wil je grotere sportmiddelen meenemen, zoals motoren, quads of jetski’s, laat dan een trekhaak achterop je mobilhome monteren. Je mag dan met behulp van een aanhangwagen heel wat meetrekken. Afhankelijk van het type chassis gaat het trekvermogen tot 2000 kg en meer.


De vragen van onze lezers: