Motorhomeparkings

Wat is het verschil tussen een gewone parking en een motorhomeparking?

Het is een feit: wanneer u aankomt op een motorhomeparking of camping dan kan uw vakantie onmiddellijk van start gaan. Een motorhome “installeren” vergt een minimum van tijd. Je zoekt u een mooie plaats uit, je plaats uw oprijblokken en draait de luifel uit en sluit de electriciteit aan. Klaar is kees.

Waar parkeren/overnachten (parkings en campings)?

Met een motorhome mag je overal parkeren. Uiteraard dien je wel rekening te houden met de plaatselijke regelmentering en verkeersborden. Er in wonen, leven of overnachten is verboden, daarvoor moet je je wenden tot een daarvoor voorziene parkeerplaats of camping.

Motorhomeparking

Motorhome_parking_bordEen motorhomeparking is zoals de naam zelf zegt exclusief voorbehouden voor motorhomes. Deze parkings zijn op veel plaatsen door europa te vinden en zijn meestal net buiten de stadsrand gelegen. Ideale leuke plaatsen om ook andere gebruikers tegen te komen. Het zijn rustige plaatsen op wandelafstand van het centrum waar je de meeste bezienswaardigheden hebt. Afhnkelijk van welk type parking is deze beveiligd met slagbomen en moet je dus ook een kleine bijdrage geven voor uw verblijf.
Naargelang het type parking geniet je van bepaalde nutsvoorzieningen die al dan niet gratis zijn. Er staan altijd containers waar je alle afval in kwijt kunt, er is meestal ook een punt om vuilwater te lozen en om de wc cassette te ledigen.
Een motorhomeparking is de perfecte oplossing als u graag dagelijks of om de 2 dagen van plaats verandert.