Voordelen van een motorhome?

Je ziet meer en meer motorhomes op de weg. Wat is het voordeel van op reis te gaan met een motorhome?

Met een motorhome kan je alle kanten op. Letterlijk én figuurlijk! Zin in een lange relaxte kampeervakantie waarin alles kan en niets hoeft? Of juist de behoefte om gewoon een dagje tussendoor aan de sleur te ontsnappen? Je motorhome is van alle gemakken voorzien en staat altijd startklaar.

Een van de grootste stressfactoren vlak voor de vakantie is de bagage: wat nemen we mee, en wat blijft er thuis? Natuurlijk vind je het wel zo handig om alle praktische spulletjes bij de hand te hebben, maar met een reguliere wagen is de bagageruimte nu eenmaal beperkt. Met een motorhome daarentegen neem je niet alleen al je favoriete kleding mee, maar ook net zo gemakkelijk je fiets. Dit maakt de motorhome een gemakkelijk tweede voertuig, maar je kan er uiteraard ook voor kiezen om ‘m als enige wagen in te zetten.

Zelfs een stapje verder gaan? Dan gebruik je je motorhome niet als voertuig, maar zelfs als (tweede) woning. Van een verblijf tot enkele weken tot zelfs een aantal jaar: in een motorhome heb je alle huiselijke gemakken bij de hand. Zo neem je je ‘woning’ gemakkelijk mee op je reis door Europa of gebruik je ‘m om in te overwinteren.


De vragen van onze lezers: